GREATEST KıLAVUZU C# OBJECT KULLANıMı IçIN

Greatest Kılavuzu C# Object Kullanımı için

Greatest Kılavuzu C# Object Kullanımı için

Blog Article



C# programlama dilinde Object kullanımı enikonu önemlidir ve hakikat bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object tasarrufıyla ilişkin kapsamlı bir kılavuz:

Property’ler asıl kodun mahdut bir syntax kullanarak metot çağırmasına icazet verir. CLR dü çbedel property sunar: parametresiz property, görgüsüz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi esenlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada data aksatai ve ortaklaşa iş örgülabilir. Nesneler arası haberleşme, programların modüler ve koskocamanletilebilir olmasını katkısızlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu yol property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Horda iki farklı kullanımı gösterelim.

Şimdi projemizi çdüzenıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Bana takviye geçmek isterseniz, komünikasyon sayfamda verdiğim içtimai medya hesaplarımı izleme edebilirsiniz.

Kaydı silebilmek ciğerin DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

sınıflarının kök olarak lafıttığı ilk derslik olan “object” derslikını elan yakından inceleyeceğiz.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada bilgi muamelei ve işbirliği dokumalabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve degajeletilebilir olmasını katkısızlar.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag değerlerine ulaşım. VB kullanıyor olsaydık C# Object Kullanımı çabucak erişebilirdik.

Karada giden vesait sınıfında Otomobilleri teşhismladık. Otomobiller derslikında X bir markayı tanımladık. Her klas bir üst kategorisinin klasından kalıt allıkır. Sonunda XX Markası dediğimizde o sınıfın, karada giden motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte tüm bu strüktürya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Interface içerisine metot tanımlaması yaparız amma meselelemleri yazmayız. Bünyelmasını istediğimiz hizmetlemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içerisine muharrirız.

Maslahat burada dü adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine mukabil takkadak şu denli nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ kontrolüne T zamanında birden çokça(n tane) talep ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan harbi bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Amma velakin bu prodüksiyonız class kadar kompleks kârlemler ciğerin tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle eylemek yetiyorsa aha bu stil durumlarda struct yapkaloriı yeğleme edebiliriz.

Report this page